Filozófiánk

Az utazás az élet fontos befektetései közé tartozik. Utazásaink remek ár-árték arányú szolgáltatásokat kínálnak, olyan, tapasztalatokban, kalandokban, szépségekben és finomságokban gazdag élményt, amelyet egy egyéni utazás alkalmával csak nagyon nehezen kaphat meg az utazó.

Az utazás sosem szabad, hogy egyik helyről a másikra való rohanást jelentsen. Kellő időt kell szánjunk egy-egy vidére, tájra, helyiségre, hogy megtapasztaljuk és megértsük a hely szellemét, beszippantsuk az illatokat, meghalljuk a hangokat, megízleljük a különlegességeket, megkóstoljuk a környék borait, s mindezeken keresztül belelássunk a helyiek lelkébe.

Letölthető dokumentumok

Hírlevél

Kérjük adja meg e-mail címét a fel vagy a leiratkozáshoz.
E-mail cím
Ellenőrző kód
Ha a képen szereplő hat karakter nem olvasható, kérem frissítse az oldalt! A kód nem betűméret érzékeny!

Közösség

Polgár Pincészet

A Polgár Pince klasszikus családi vállalkozás. Tulajdonosai Polgár Zoltán, Katalin és két gyermekük. Annak idején az elsők között voltak, akik létrehozták saját pincészetüket. Jelenleg már 65 hektáron gazdálkodnak, szőlőik a legszebb dűlőkben találhatók. Talán az egyetlenek Villányban, akik a borvidék valamennyi fehér és vörös fajtáját termelik. A dinamikusan fejlődő pincészet tárolókapacitása 5000 hl. A szőlőtermesztéstől a palackozásig és borkereskedelemig mindennel foglalkoznak.

A Polgár Pince a Villány-Siklósi borvidék teljes fehér- és vörösbor választékával rendelkezik. Siklóson, Máriagyűdön, Kisharsányban és Nagyharsányban vannak szőlőik, a helyi adottságoknak legmegfelelőbb fajtaválasztékkal. Fehér boraik közül kiemelkedő az élénk savú tüzes új hordós Kisharsányi Olaszrizling, az arisztokratikusan elegáns, diszkrét, barrique érlelésű Máriagyűdi Chardonnay és a késői szüretelésű, hársfavirágméz illatú hárslevelű, melyből kiemelkedő évjáratokban finom aszúbor készül, ilyenkor Villányi Aranyhárs néven kerül forgalomba, mint természetes édes bor. A vörösbor választék a könnyebb helyi fajtáktól a nagy világfajtákig terjed (Portugieser, Kékfrankos és Kadarka, Merlot és Cabernet Sauvignon és Franc), ideértve a különböző ideális házasítású „Cuvée" borokat is. Villány fő fajtájának számító lágyabb Kékoportó itt mindig könnyebb stílusú, gyümölcsös (különösen primőr korában) és bársonyos.

A Pécsi Tudományegyetem analízisei tanúsítják, hogy a Polgár borok előállítása során semmiféle, élő szervezetre káros anyagot nem alkalmaznak, klinikailag bizonyítot- tan pozitív hatással bírnak az élő szer- vezetekre. Az optimális termőhely kiválasztásával, terméskorlátozással, gondos szürettel és a legkorszerűbb feldolgozással a pincészet garantálja boraik kimagasló minőségét. Ennek elismeréseként Polgár Zoltánt 1996-ban az “Év Bortermelőjévé” választotta a Magyar Bor Akadémia és a szakmai közvélemény.

CONVENTION BUDAPEST KFT.
Iroda: 1097 Budapest, Tóth Kálmán utca 33., B lépcsőház VI/5.
Telefon: (06 1) 299 0184, 299 0185, 299 0186
Fax: (06 1) 299 0187
Nyilvántartási szám: R-1229