Filozófiánk

Az utazás az élet fontos befektetései közé tartozik. Utazásaink remek ár-árték arányú szolgáltatásokat kínálnak, olyan, tapasztalatokban, kalandokban, szépségekben és finomságokban gazdag élményt, amelyet egy egyéni utazás alkalmával csak nagyon nehezen kaphat meg az utazó.

Az utazás sosem szabad, hogy egyik helyről a másikra való rohanást jelentsen. Kellő időt kell szánjunk egy-egy vidére, tájra, helyiségre, hogy megtapasztaljuk és megértsük a hely szellemét, beszippantsuk az illatokat, meghalljuk a hangokat, megízleljük a különlegességeket, megkóstoljuk a környék borait, s mindezeken keresztül belelássunk a helyiek lelkébe.

Letölthető dokumentumok

Hírlevél

Kérjük adja meg e-mail címét a fel vagy a leiratkozáshoz.
E-mail cím
Ellenőrző kód
Ha a képen szereplő hat karakter nem olvasható, kérem frissítse az oldalt! A kód nem betűméret érzékeny!

Közösség

Gasztronómiai hétvége Villányban
„Hogyan kápráztassuk el barátainkat egy fantasztikus ebéddel vagy vacsorával?”
Borok és ételek harmonizációja asztalkultúránk jegyében – a villányi Polgár Pincészetben
2011. június 24-26.

1. nap, péntek: Ismerkedés a borvidékkel, alapozás

Délutáni érkezés Villányba a Polgár Panzióhoz. Egy Isten hozott pohár itallal várnak bennünket a házigazdák majd a szobák elfoglalása és rövid pihenő után az esti programhoz készülődünk.

Közösen beszéljük meg a vacsora menüjét és kiválasztjuk a menühőz illő borokat a Polgár Pince választékából.

Ezután technológiai pincesétát teszünk a Polgár Pincében, hordós borok kóstolásával egybekötve, majd elfogyasztjuk a vacsorát, amelyet a borok értő kóstolása és a házigazdák magyarázata tesz teljessé.

2. nap, szombat: A könnyed főzés örömei

Ébredés után pezsgős reggeli a panzió éttermében. Ezután együtt beszéljük meg az ebéd menüsorát, majd összeállítjuk az alapanyagokból az ételeket, melyeket nyugodtan magukra is hagyhatunk, hiszen a mai nap lényege a gondtalan főzés: a jól előkészített étel mellett nem kell ott állni, megfő-megsül magától! Így ki is használhatjuk a szabad időt helyben, egy kis villányi sétára, pihenésre.

Az elkészült ebédet el is fogyasztjuk, természetesen méltó kísérőivel, a pince boraival. Ebéd után megbeszéljük a tanulságokat, majd ebéd pihenőt tartunk.

A vacsorára is hasonlóképpen készülünk fel, az ételsor összeállítása után útnak indulunk hegyi traktorokkal, megismerkedünk a változatos villányi dűlőkkel. Ezután visszatérünk a panzióba és együtt fejezzük be a vacsora előkészületeit. Szakszerűen, otthon is hasznosítható tanácsok kíséretében terítjük meg az asztalokat, majd közösen kiválasztjuk a vacsorához illő borokat. Együtt fogyasztjuk el a vacsorát, és értő módon kóstoljuk a menühöz választott borokat.

3. nap, vasárnap: Étel és borpárosítások, összegzés

Ébredés után pezsgős reggeli a panzió éttermében. Eztuán együtt állítjuk össze a vasárnapi ebéd menüt, beszélgetünk az ételekről, a főzés szeretetéről.
Mottóink: „Mit- Mivel- Hogyan?”„ Gyorsan és egyszerűen.”
Az ebéd elfogyasztásával zárul programunk.

Részvételi díj: 49 800 Ft/fő kétágyas szobában
Egyágyas felár: 9 900 Ft/fő
Az ár tartalmazza: 2 éjszakai szállást reggelivel, 2 ebédet és 2 vacsorát a Polgár pince boraival, a közös főzéseket, pincelátogatást, traktoros dülőtúrát, a szakértői beszélgetéseket, borkóstolókat.

Szeretettel várjuk, hogy közösen áldozzunk a borok és az ételek asztalánál.
CONVENTION BUDAPEST KFT.
Iroda: 1097 Budapest, Tóth Kálmán utca 33., B lépcsőház VI/5.
Telefon: (06 1) 299 0184, 299 0185, 299 0186
Fax: (06 1) 299 0187
Nyilvántartási szám: R-1229