Filozófiánk

Az utazás az élet fontos befektetései közé tartozik. Utazásaink remek ár-árték arányú szolgáltatásokat kínálnak, olyan, tapasztalatokban, kalandokban, szépségekben és finomságokban gazdag élményt, amelyet egy egyéni utazás alkalmával csak nagyon nehezen kaphat meg az utazó.

Az utazás sosem szabad, hogy egyik helyről a másikra való rohanást jelentsen. Kellő időt kell szánjunk egy-egy vidére, tájra, helyiségre, hogy megtapasztaljuk és megértsük a hely szellemét, beszippantsuk az illatokat, meghalljuk a hangokat, megízleljük a különlegességeket, megkóstoljuk a környék borait, s mindezeken keresztül belelássunk a helyiek lelkébe.

Letölthető dokumentumok

Hírlevél

Kérjük adja meg e-mail címét a fel vagy a leiratkozáshoz.
E-mail cím
Ellenőrző kód
Ha a képen szereplő hat karakter nem olvasható, kérem frissítse az oldalt! A kód nem betűméret érzékeny!

Közösség

Isztria egy kicsit másképp
2011. október 12-16.

1. nap, szerda: Budapest – Hum – Buzet – Umag

Budapestről a reggeli órákban utazunk Horvátországba, Isztria belsejébe. Ebédünket egy helyi tavernában fogyasztjuk el, ez az első ismerkedésünk az isztriai konyhával. Délután látogatás teszünk Belső-Isztria csodálatos kisvárosaiba. Hum állítólag a világ legkisebb városa, alig két tucatnyian lakják, mégis középkori városfalak veszik körül, ódon hangulatú utcái a régmúlt időkről mesélnek. Buzet ódon középkori városa a következő úticélunk. Buzet főtere sziklába van vájva, és erre épült a város plébánia temploma. A várost övező táj nagyon festői, a környék kitűnő ételeiről és borairól híres. Este érkezünk a tengerparthoz, Umagba, vacsoránkat a szállodában fogyasztjuk el.

2. nap, csütörtök: Umag – Pula – Momjan – Umag

Útban Pula felé egy sonka-manufaktúrába látogatunk, ahol megismerkedünk elkészítésének titkaival és természetesen meg is kóstolhatjuk a remekeket. Ezután Pulában folytatjuk a túrát. A háromezer éves város az isztriai félsziget legdélibb csücskében található. Pula volt valaha az Osztrák-Magyar Monarchia legnagyobb hadikikötője, ahová a különleges pulai öblön keresztül lehet behajózni, amely ősidőktől fogva a hajók biztonságos révének számít. Az óvárosban több római kori műemlék található, melyek közül kiemelkedik a kiváló állapotban megmaradt, 1-2. században épült amfiteátrum, amely több mint húszezer ember befogadására volt képes. Ebédünket Pula környékén fogyasztjuk el, ezután egy olívaolaj készítő manufaktúrába látogatunk, majd egy borászatba, ahol a muskotály szőlőből készült borok lesznek terítéken. A délutánt és az estét Momjanban töltjük. Momjan, egy belső-isztriai városka, melynek Sveti Mauro nevű hegyéről páratlan kilátás nyílik szinte az egész Isztriára – egyszerre lehet látni a tengert Umagnál és az Učka hegy csúcsát. A szarvasgomba szerepel főhelyen ezen az estén.

3. nap, péntek: Umag – Piran – Secovlje Nemzeti Park – Umag

Ezen a napon a szomszédos Szlovén-Isztriába látogatunk. Piran elbűvölő, ódon hangulatú, tengerpartra épülő kisvárosának csodálatos utcáin teszünk egy kellemes sétát. A várost a Szlovén Riviéra gyöngyszemének is nevezik, mivel óvárosának szépségével a többi település nem dicsekedhet. A középkorban fontos kereskedőváros volt, 500 éven keresztül velencei uralom alatt állt, ami építészetében is megnyilvánul. Secovjle következik, ahol a lakosok 700 évvel ezelőtt kezdtek sólepárlással foglalkozni. A tavak ma vándormadarak pihenő- és helyi madarak költőhelyei lettek. Stílszerűen tengeri étkeket ebédelünk, majd egy borospincében teszünk látogatást, ahol az isztriai borok szinte teljes spektruma fellelhető. Délután Groznjan városát nézzük meg, majd igazi belső-isztriai finomságokat kóstolunk a vacsora alkalmával.

4. nap, szombat: Umag – Rovinj – Lim-fjord – Umag

A mai nap jó hangulatáról a délelőtti borkóstoló gondoskodik. Pedig még komoly feladat vár ránk, a csoport maga főzi meg az ebédjét egy főzőtanfolyam keretében! Délután Rovinj városát keressük fel. Nagyon tagolt partszakaszon épült, és előtte számtalan apró sziget található a tengerben. Különösen szép a közvetlenül a város előtt fekvő Szent Katalin és Szent András-sziget, és mellettük a Vörös-sziget, amely egykor bencés, a későbbi bővítés után pedig ferences kolostor volt. Sétát teszünk Rovinj sikátoros, középkori, zegzugos óvárosában. A város kikötőjében a hajósok egész évben szívesen kötnek ki a fárasztó egésznapi vitorlázás után. Mi itt szállunk hajóra, hogy a Lim-fjord különleges természeti képződményében gyönyörködhessünk, amely a jégkorszak után keletkezett hidromorfológiai jelenség. Déli oldalán lombhullató fák nőnek, északi oldalát örökzöldek borítják. Mivel a csatornában rengeteg apró víz alatti édesvizű forrás fakad, ezért a víz számtalan féle haltól hemzseg, melyek a csatornában ívnak. Ezen kívül már ősidők óta rengeteg kagylót tenyésztenek itt. A vacsora tengeri különlegességekből áll.

5. nap, vasárnap: Umag – Livade – Motovun – Budapest

Belső-Isztria egyik legnagyobb eseményével, a szarvasgomba ünnepével fejezzük be túránkat. A fehér szarvasgomba legismertebb isztriai lelőhelye a Mirna-folyó völgye, a Motovun nevű festői városka falai alatt elterülő híres Motovuni-erdő. Motovun közelében gyűjtötték be a világ hivatalosan is legnagyobbjaként bejegyzett, 1310 grammos szarvasgombáját. Egy igazi szarvasgombavadász kísér minket erdei túránkon és mond el mindent, amit erről a különleges képződményről tudni érdemes. Ellátogatunk a szarvasgomba ünnepére, majd Motovunba utazunk, ahol sétát teszünk a középkori városban. Ez Isztria egyik legfestőibb városa, amely a Mirna folyó idillikus völgyéből kiemelkedő hegy csúcsán épült. A várost középkori várfal övezi, és a tetején húzódó sétaútról felejthetetlen látvány tárul a néző elé. Érdekesség, hogy a főtér alatt egy hatalmas ciszterna található, ami sokat elárul arról, hogyan éltek egykoron az itteni emberek. Ebéddel búcsúzunk az Isztrától, az esti órákban érkezünk haza.

Részvételi díj: 179 900 Ft/fő
Egyágyas felár: 21 000 Ft/fő
Az ár tartalmazza a 4 éjszakai szállást reggelivel, 4 csillagos szállodában, teljes ellátást első nap ebédtől az 5. nap ebédig, az összes felsorolt programot, magyar nyelvű idegenvezetést, a buszos utazást, belépőt a pulai amfiteátrumba, a Secovlje Nemzeti Parkba és az összes felsorolt kóstolót.

Az ár nem tartalmazza a főétkezések alatt az italok árát.
CONVENTION BUDAPEST KFT.
Iroda: 1097 Budapest, Tóth Kálmán utca 33., B lépcsőház VI/5.
Telefon: (06 1) 299 0184, 299 0185, 299 0186
Fax: (06 1) 299 0187
Nyilvántartási szám: R-1229