Filozófiánk

Az utazás az élet fontos befektetései közé tartozik. Utazásaink remek ár-árték arányú szolgáltatásokat kínálnak, olyan, tapasztalatokban, kalandokban, szépségekben és finomságokban gazdag élményt, amelyet egy egyéni utazás alkalmával csak nagyon nehezen kaphat meg az utazó.

Az utazás sosem szabad, hogy egyik helyről a másikra való rohanást jelentsen. Kellő időt kell szánjunk egy-egy vidére, tájra, helyiségre, hogy megtapasztaljuk és megértsük a hely szellemét, beszippantsuk az illatokat, meghalljuk a hangokat, megízleljük a különlegességeket, megkóstoljuk a környék borait, s mindezeken keresztül belelássunk a helyiek lelkébe.

Letölthető dokumentumok

Hírlevél

Kérjük adja meg e-mail címét a fel vagy a leiratkozáshoz.
E-mail cím
Ellenőrző kód
Ha a képen szereplő hat karakter nem olvasható, kérem frissítse az oldalt! A kód nem betűméret érzékeny!

Közösség

Gasztrotúra a mesés Isztambulba
2011. november 2-6.

1.nap, szerda: Ismerkedés Isztambullal

Budapestről a délelőtti órákban repülünk Isztambulba. A délutáni órákban érkezünk meg Törökország metropoliszába. A szálláshely elfoglalása után séta formájában ismerkedünk az óváros központjával, majd egy fakultatív program keretében az út porától megszabadulunk Isztambul leghíresebb hamamjában, amit 1584-ben Nagy Szulejman menye építtetett (a fakultatív program ára 11 900 Ft/fő). A 1,5 órás hamam program után jellegzetes gasztroélményben lesz részünk egy “ocakbaşı” étteremben, egy ún. parázsasztal körül, ahol előttünk sülnek az általunk kiválasztott finomságok, melyeket különféle hideg és meleg, párolt és sült zöldséges köretek kísérnek.

2. nap, csütörtök: Isztambul klasszikusai

A mai napot a hajdani Konstantinápoly szívében kezdjük a lóversenypálya és műemlékeinek megtekintésével. A Hippodrom tér után betekintünk az oszmán építészet gyöngyszemének is nevezett Szulatanahmet dzsámiba (Kék Mecset), majd az Arasta keleti dekorációs tartozékok bazárjában nézünk körül. Ellátogatunk a 6. századi bizánci székesegyházba, az Aja Szófiába és a hozzá tartozó fedett víztározóba, a ciszternába. Pihenőt tartunk egy mediterrán gasztronómiai érdekesség, a gözleme és hü tarsa ayran elfogyasztásával. Ismerkedésünket a várossal a szerájfokot uraló „Topkapı” Palotában folytatjuk, ahol nemcsak a felbecsülhetetlen értékű kincsekkel és ereklyékkel ismerkedhetünk meg, hanem betekinthetünk a titkosabb hárem szekcióba is. A vacsora egy tengerparti hangulatos török halaskocsmában lesz, a nyersanyagból magunk választhatjuk ki az elfogyasztandó tenger gyümölcseit. Ezután Isztambul egyik legnagyobb halpiacán testközelbe kerülhetünk a többnyire csak természetfilmekben látott tengeri élőlényekkel is. Esti programként egy kis varázslat a kerengő dervisek bemutatóján.

3. nap, péntek: Isztambul egykor és ma

Délelőtt ellátogatunk Török Bálint raboskodásának helyére, a Héttoronyba. A mai kulturális programunk második megállója a Dicső Szulejmán tiszteletére épült dzsámi és saját, illetve kedvenc felesége Roxelana részére építtetett türbe, majd elhagyva a történelmi félszigetet körülnézünk Isztambul fiatalabb részein is. Közben a környéken elfogyasztjuk könnyű ebédünket egy helyi kifőzdében. Ezután célba vesszük a 15. század közepén épült, több ezer üzlettel rendelkező Nagy Bazárt, és a keleti írásművészetet képviselő kalligráfiai stúdióban tett látogatás után megtekintjük a házilag gyártott, modern technológiát nélkülöző szappanokat és egyéb kozmetikumokat. A közép-anatóliai gasztronómiai érdekességet, a „mantı”-nak nevezett aprócska húsos táskákat kóstolhatjuk meg ebéd gyanánt, teázhatunk egy nomád sátorban törökülésben, majd elhagyva a történelmi félszigetet a modern Isztambul Taximnak nevezett főteréről nyíló İstiklal sétálóutcán megismerkedhetünk az isztambuliak mindennapjaival, kedvenc francia jellegű fedett utcáival, kávéházaival és az igazi török kávéval, majd a történelmi Galata-toronyról körpanorámásan megcsodálhatjuk a varos. A következő gasztronómiai megállónk egy kelet-anatóliai baklava szerájban lesz. Ezután a vízipipa hódolóinak lehetősége nyílik részt venni egy szeánszon. Mai vacsoránk egy előkelő kebap étteremben lesz, ahol a konyhán betekintést nyerhetünk a séfek művészetébe is.

4. nap, szombat: Kiruccanás Ázsiába

Délelőtt teszünk egy kis kirándulást Ázsiába, Isztambul legmagasabb dombjára, ahol annak idején szultáni nyaralók voltak. Autentikus környezetben elfogyasztjuk a híres török almatát és miután a magasból is megcsodáltuk a várost, hajózunk a két kontinens között a Boszporusz-szorosban is. A keleti konyha egyik-másik ágazatával is megismerkedhetünk mesterien elkészített belsőségek formájában, pacal lakoma, bárányfej és egyebek. Az elmaradhatatlan fűszerek világa tárul elénk majd az autentikus fűszerbazárban, ahol nem csak fűszerek a világ minden tájáról, hanem különféle keleti édességek, magvak, teák széles választéka is fogad minket. Isztambul második leghíresebb fedett piaca a mellette álló dzsáminak köszönhető, amit Nagy Szulejmán unokamenye épített a 17. században. A piac bevétele a dzsámi szükségleteit fedezte. A Yeni dzsámi kerámiadíszítése egyedülálló és hangulata kellemes pihenőt biztosít majd nekünk. Este fakultatív vacsora lehetőség egy autentikus római kori víztározóban fergeteges programmal.

5. nap, vasárnap: Búcsú Isztambultól

A délelőtt folyamán a ment rendtől függően az érdeklődök fakultatív programon, egy főzőtanfolyamon vehetnek részt, majd elbúcsúzunk a török metropolisztól.

Részvételi díj: 199 000 Ft/fő
Egyágyas felár: 42 000 Ft/fő
Vízum: 20 USD/fő helyszínen fizetendő
Borravaló: 30 USD/fő helyszínen fizetendő
Fakultatív programok:
Hamam masszázs: 12 900 Ft/fő
Római víztározó vacsora: 17 500 Ft/fő
Főzőtanfolyam: 18 900 Ft/fő
Repülőjegy ára: kb. 75 000 Ft/fő
Az ár nem tartalmazza a repülőjegyet, annak ára a foglalás pillanatától függően változhat, illetékkel együtt 2011. májusában kb. 75000 Ft/fő.

A részvételi díj tartalmazza a fakultatív programokon kívül az összes programot, a belépőket, hajókirándulást, a 4 éjszakai szállást kétágyas szobában reggelivel, az összes felsorolt étkezést, a transzfereket és a magyar nyelvű idegenvezetést.

Az ár nem tartalmazza továbbá a borravalót, a főétkezések mellé az italokat, a két fakultatív programot és a vízumot.
CONVENTION BUDAPEST KFT.
Iroda: 1097 Budapest, Tóth Kálmán utca 33., B lépcsőház VI/5.
Telefon: (06 1) 299 0184, 299 0185, 299 0186
Fax: (06 1) 299 0187
Nyilvántartási szám: R-1229