Filozófiánk

Az utazás az élet fontos befektetései közé tartozik. Utazásaink remek ár-árték arányú szolgáltatásokat kínálnak, olyan, tapasztalatokban, kalandokban, szépségekben és finomságokban gazdag élményt, amelyet egy egyéni utazás alkalmával csak nagyon nehezen kaphat meg az utazó.

Az utazás sosem szabad, hogy egyik helyről a másikra való rohanást jelentsen. Kellő időt kell szánjunk egy-egy vidére, tájra, helyiségre, hogy megtapasztaljuk és megértsük a hely szellemét, beszippantsuk az illatokat, meghalljuk a hangokat, megízleljük a különlegességeket, megkóstoljuk a környék borait, s mindezeken keresztül belelássunk a helyiek lelkébe.

Letölthető dokumentumok

Hírlevél

Kérjük adja meg e-mail címét a fel vagy a leiratkozáshoz.
E-mail cím
Ellenőrző kód
Ha a képen szereplő hat karakter nem olvasható, kérem frissítse az oldalt! A kód nem betűméret érzékeny!

Közösség

Isztambul konyhája

Isztambul konyhájának gyökerei az ottomán múltba nyúlnak vissza. Ha egy isztambuli azt mondja, hogy „ó, ennek nagyon ottomán íze van”, az mindig jót jelent. A birodalom fénykorában 1300 szakács dolgozott a Topkapi palotában, s mindegyik egész életében egyfajta ételt főzött!

Ma Isztambul a legjobb mediterrán és közel-keleti hagyományokat ötvözi. A legfrisebb zöldségek, a legfinomabb olívaolaj, a grillezés és az ízek keveredése jellemzi. Ezt a mediterrán beütést a közel-keleti bárány, rizs, szárított gyümölcs, szőlőlevél és joghurthasználat egészíti ki, és a fűszerezés is keleties: fahéj és sáfrány, közepesen erős urfa és maras paprika. A tenger gyümölcseinek is meg van a maga helye az isztambuli konyhában: az egyszerű grillezett halaktól egészen a rizzsel töltött kagylóig vagy a fűszeres polipsalátáig.

A török ételek nem komplikáltak, lényegük, hogy az egyszerű ételek a maguk tökéletességében kerüljenek az asztalra. A szakácsok és a háziasszonyok is nagy élvezettel tekintenek az előkészítés és a főzés minden fázisára.

CONVENTION BUDAPEST KFT.
Iroda: 1097 Budapest, Tóth Kálmán utca 33., B lépcsőház VI/5.
Telefon: (06 1) 299 0184, 299 0185, 299 0186
Fax: (06 1) 299 0187
Nyilvántartási szám: R-1229